Actualiteit

Het Autosalon van Brussel: ereronde voor de conceptcar Cactus

Geschreven door | 09/01/2014

De conceptcar Cactus doet zijn laatste optrede tijdens het Autosalon van Brussel, enkele dagen voor de officiële voorstelling van de C4 Cactus. Hij zal vergezeld worden door de C4, de C4 Picasso en enkele verassingen.

Een soepele Cactus

Citroën heeft zijn conceptcar Cactus op het Autosalon van Frankfurt onthuld. Het gaat om een compacte SUV die deel zal uitmaken van de C4-familie. Aangezien de update van deze C4 Cactus gepland staat voor begin februari, is het meer dan waarschijnlijk dat de conceptcar in Brussel voor het laatst getoond zal worden.

Deze wagen maakte veel furore omwille van zijn koetswerkbescherming in de vorm van krasbestendige soepele luchtcapsules. Citroën heeft aangekondigd dat de C4 Cactus ook over die luchtcapsules en over de grote voorbank zal beschikken.

Hier kunnen we niet omheen

Natuurlijk kon Citroën zich niet in de Heizelpaleizen laten zien zonder het Belgische publiek de kans te geven om kennis te maken met de nieuwe C4 Picasso en de C4 Grand Picasso. Twee familiewagens die zeer ruim en populair zijn en een grote rol spelen op dit evenement.

Daarnaast zal Citroën ook de nadruk leggen op zijn nieuwe sportieve engagement. Het merk zal Sébastien Loeb begeleiden tijdens het WTCC, het wereldkampioenschap voor toerwagens, en zal in Brussel zijn racewagen voor 2014 voorstellen.

Tot slot zal het merk met de visgraten de afwerking Foubourg Addicht onthullen die beschikbaar zal zijn voor het hele DS-gamma.

Trefwoorden

Lees ook