Actualiteit

Het middeltje tegen ‘parents blues’

Geschreven door Frederic Debacker | 07/06/2016

Een kind dat op kot gaat is vaak een stressfactor. Eén ouder op drie zegt zich hierdoor triest te voelen en 85% geeft toe zelfs angstig te zijn. De oplossing: een goede tweedehandswagen voor de dagelijkse trajecten!

Het einde van het schooljaar nadert en in september zitten de studenten uit het hoger onderwijs, al dan niet universitair, weer met hun neus in de boeken. Dat schept voor de ouders vaak een groot dilemma: een kot betalen of een wagen kopen om de verplaatsingen te doen. Op basis van deze vaststelling liet My Way, één van de leiders op de Belgische markt van tweedehandswagens, een studie uitvoeren om de positie van de ouders in deze situatie beter te begrijpen. Daaruit blijkt dat heel wat ouders met de ‘parents blues’ zitten… 

Angst overwinnen

De studie in kwestie ondervroeg 225 ouders met een kind dat zijn secundaire studies afmaakt of het ouderlijk huis de voorbije twee jaar heeft verlaten om te gaan studeren. Eerste vaststelling: meer dan één ouder op drie wordt triest bij de gedachte dat zijn kind het ouderlijk huis verlaat om op kot te gaan. Het meest schrikwekkende cijfer gaat over het angstgevoel waarmee 85% van de ouders kampt. Angst waarvoor? Vooral voor alcohol- of drugsmisbruik. Maar ook voor slechte eetgewoonten, eenzaamheid of een mislukking op studiegebied. Kortom, er heerst geen hoerasfeer.

In alle vertrouwen

Nog volgens deze studie, die door het gespecialiseerde bureau Emakina/Insights werd uitgevoerd, zegt 14% van de ondervraagden bereid te zijn te investeren in een voertuig om hun kind te behoeden voor de gevaren van het kotleven. In dat geval is My Way de ideale partner. Bij My Way koop je immers nooit een kat in een zak. De leeftijd en de kilometerstand van elk voertuig is gewaarborgd. De wagen kreeg ook een volledig onderhoud en geniet van een jaar garantie (uitbreiding mogelijk tot 3 jaar). Om zeker te zijn van uw keuze kan u, voor u beslist, een proefrit maken met uw toekomstige auto. Dat is immers gratis!

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's