Actualiteit

In 2024 pomp je waarschijnlijk je banden niet meer op

Geschreven door Nicolas Morlet | 14/06/2019

Tijdens de mobiliteitstop “Movin’On”, heeft Michelin een band voorgesteld… Een zonder lucht! De band bestaat uit vrij soepele lamellen die zorgen voor stevigheid. En nee hoor, het is geen concept: de verkoop zou in 2024 starten.

Voor deze nieuwe band, Uptis genaamd, heeft Michelin wel 100 octrooien ingediend, waarvan 50 alleen maar voor de lamellen. De nieuwe band kan niet kapot gemaakt worden en kan ook niet scheuren, waardoor een vroegtijdige vervanging van de banden door een lek of een fout vermeden wordt. Volgens de fabrikant zouden er zo vanaf 2030 200.000.000 banden gespaard kunnen worden per jaar, vooral in Azië en Zuid-Amerika.

De Uptis zal dus vooral bestemd zijn voor die markten. Michelin heeft nog geen officiële prijs aangekondigd, maar onderstreept wel dat er minder materiaal nodig is om dit type band te maken dan voor een traditionele Runflat. De prijs zou dus dicht bij de huidige tarieven kunnen liggen. De fabrikant verklaart ook dat de prestaties identiek zullen zijn aan die van een gelijkwaardige gewone band.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's