Actualiteit

Jaguar Land Rover: gloednieuwe motorisatie

Geschreven door Stéphane MONSIN | 03/07/2020

Met de hulp van vier partners werkt de Jaguar Land Rover Groep aan de ontwikkeling van een SUV op waterstof. Een ambitieus project dat wel eens een belangrijke impact zou kunnen hebben op de toekomst van de Britse constructeur.

Het « Zeus Project » gaat over de ontwikkeling van een aandrijving op waterstof voor Jaguar Land Rover en wordt door de Britse overheid gefinancierd voor een bedrag van 81 miljoen euro. In samenwerking met in Groot-Brittannië gebaseerde partners (Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems en UKBIC) werkt de constructeur aan de brandstofceltechnologie en wil weldra op de markt komen met “een emissieloos product dat een grote autonomie op alle terrein biedt.” Blijkbaar werkt JLR al aan een waterstofkrachtbron sinds 2018, van na de lancering van de elektrische I-Pace.

Het is nog niet bekend wanneer deze SUV gecommercialiseerd zal worden en of dat onder het label van Jaguar of Land Rover zal gebeuren. Laten we in ieder geval hopen dat waterstof de groep (die de voorbije jaren ernstige financiële problemen kende) zal toelaten het hoofd boven water te houden…

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Land Rover nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Land Rover Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Land Rover met opties en standaarduitrusting

DEFENDER

DEFENDER

Vanaf € 50.800

DISCOVERY

DISCOVERY

Vanaf € 51.700

DISCOVERY SPORT

DISCOVERY SPORT

Vanaf € 38.250

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Land Rover

Onze partners