LEZ Antwerpen opgeschort en gratis parkeren in de stad

Het Antwerpse bestuur heeft beslist om de LEZ tijdelijk op te heffen én laat weten dat parkeren in de stad voor een tijdje gratis is. De maatregelen geldt trouwens met terugwerkende kracht… (foto: Belga)

LEZ Antwerpen opgeschort en gratis parkeren in de stad

Wie Antwerpen tegenwoordig met een vervuilende wagen binnenrijdt en een goed excuus heeft voor het ritje in kwestie, zal niet worden beboet (met terugwerkende kracht vanaf 14 maart).

De Antwerpse schepen van Leefmilieu hamert er echter op dat dit een tijdelijke beslissing is, die dient om tegemoet te komen aan de vele zorgverleners die nu broodnodig zijn. Dat De Lijn zijn dienstverlening heeft aangepast, heeft er natuurlijk ook mee te maken. Bovendien: aangezien bijna niemand nog zomaar de baan op mag, gaan we ervan uit dat het met de luchtkwaliteit van Antwerpen sowieso beter gesteld is tijdens deze coronacrisis. Dat geldt natuurlijk ook voor de rest van de wereld.

Parkeren? Niet betalen!

Wie in Antwerpen mag zijn en op straat parkeert, hoeft ook daar voorlopig niet voor te betalen. Uiteraard worden wel nog boetes uitgeschreven aan foutparkeerders.

Een einddatum werd nog niet bepaald.

Coronavirus: Ritje naar het park kan je veel geld kosten