Actualiteit

Live vanuit Frankfurt: de verrassende Audi Nanuk

Als voorbereiding op het Salon van Frankfurt organiseerde de groep Volkswagen een grote show met de belangrijkste innovaties van deze 65ste editie van het Duitse Salon. Een van die innovaties was een verrassing van formaat, de Audi Nanuk Quattro Concept

| Gepubliceerd op 12 sep. 2013 | Leestijd: 2 min

De Audi Nanuk, de crossover van de Noordpool

Terwijl we reikhalzend uitkeken naar de Sport Quattro conceptcar, onthulde Audi aan het einde van de avond ook een andere, nieuwe conceptcar. De Audi Nanuk conceptcar, die verwijst naar het eskimowoord voor ijsbeer, wijkt af van de platgetreden paden en haalt de hele autowereld overhoop.

De term crossover is nog nooit zo toepasselijk geweest. De wagen heeft het uiterlijk van een sportieve en krachtige coupé dankzij het talent van het Italiaanse designbureau Giugiaro en onthult zich als een rasechte sportwagen met terreinvaardigheden. Het regelbare onderstel kan met 30 millimeter verlaagd worden voor op de piste of met 40 millimeter verhoogd worden voor op het terrein. Dankzij de informatie die doorgegeven wordt via het navigatiesysteem, past deze luchtvering de koetswerkhoogte automatisch aan de weg aan.

Advertentie – lees hieronder verder

Verouderde mechaniek

Terwijl talrijke fabrikanten, waaronder Audi als eerste, kiezen voor hybride motoren, doet deze conceptcar een beroep op een traditionele 5.0-V10-turbodiesel met 544 pk. Niet alleen het vermogen, maar vooral het koppel van 1.000 Nm is indrukwekkend.

Met zijn vierwielaandrijving, keramische remmen, intelligente lichten, aluminium space frame en zijn fantastische prestaties combineert de Audi Nanuk Quattro avontuur met een goede tijd op het circuit.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon