Actualiteit

Lockdown 2.0: mag ik nog naar de garage, de autokeuring of voor mijn rijbewijs gaan?

Geschreven door Belga | bewerkt door J. Bosseloo | 02/11/2020

De nieuwe lockdown is van kracht gegaan. Veel Belgen vragen zich sindsdien af of ze nog wel naar de garage mogen, hun rijexamen mogen afleggen of dat de technische controlecentra open blijven.

Theoretische lessen, rijcursussen en rijbewijsexamens worden in het federale ministeriële besluit niet als essentiële activiteiten beschouwd. De einddatum van deze maatregel zou 13 december 2020 zijn. De tijdelijke sluiting van de examencentra betekent dat alle tests die voor de komende dagen en weken op de planning stonden, moeten worden uitgesteld. De centra zullen zelf contact opnemen met geregistreerde kandidaten om nieuwe data vast te leggen.

Weet dat reeds besloten was om de geldigheidsduur van voorlopige rijbewijzen te verlengen tot 31 december 2020. De drie gewesten en de federale staat overleggen momenteel over een verdere uitbreiding. Professionals in de sector onderzoeken ook de mogelijkheid om online theorielessen toe te staan, zoals dat in het conventionele onderwijs gebeurt.

En wat als mijn auto stuk gaat of ik naar de autokeuring moet?

Naar de technische keuring gaan, . In alle 77 inspectiecentra werden preventieve maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat alles soepel en veilig verloopt.

Garages

Garages en fietswinkels mogen open blijven voor onderhoud, pannes, reparaties en naverkoopdiensten.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's