Actualiteit

Nissan start nog ambitieuzer elektrisch offensief

Geschreven door Belga | 26/03/2018

Nissan heeft vandaag ambitieuze groeiplannen bekendgemaakt voor het gamma elektrisch aangedreven voertuigen. De Japanse constructeur is nu al marktleider op vlak van elektrische auto’s, maar wil duidelijk nog een tandje bijsteken.

Tegen het (fiscale) jaar 2022 wil de constructeur op jaarbasis 1 miljoen elektrische voertuigen verkopen. Het plan “Nissan M.O.V.E. to 2022” omvat niet alleen elektromobiliteit, maar gaat ook over voertuigen met autonome rijfuncties. Verder wil Nissan zich ook op de Chinese markt profileren met elektrisch aangedreven modellen, die niet noodzakelijk onder hun eigen badge hoeven verkocht te worden.

Bij de 1 miljoen voertuigen waarvan sprake heeft Nissan het over modellen die gebruik maken van een e-POWER aandrijving, en daartoe behoren ook plug-in hybride modellen. Nissan belooft ook om 8 afgeleide modellen op basis van de nieuwe generatie Leaf op de markt te brengen en op de Japanse thuismarkt zal een compact, elektrisch aangedreven kei car worden gelanceerd. Vanaf 2021 zal ook dochterbedrijf (en luxemerk) Infiniti elektroaandrijving krijgen.

Trefwoorden

Lees ook