Ook Bugatti gaat SUV’s bouwen…

Net als alle andere prestigieuze merken – of toch bijna allemaal – zal Bugatti binnenkort toegeven aan de verleiding van gemakkelijk geld door een SUV op de markt te brengen. De snelste SUV ooit? Dat spreekt toch een beetje voor zich, denken we dan…

Ook Bugatti gaat SUV’s bouwen…

Bentley, Rolls-Royce, Maserati en Lamborghini sprongen al in de SUV-boot en binnenkort is het ook aan Aston Martin (met de DBX) en zelfs aan Ferrari om zich te bewijzen in dit nog niet zo lang geleden in leven geroepen topsegment. En als we de insinuaties van Bugatti’s topman Stephan Winkelmann mogen geloven, staat er ook een SUV van dat prestigieuze merk op de planning.

Staar je alvast niet blind om de beelden die je hier te zien krijgt. Dit zijn geen officiële foto’s, wel zogenaamde renders van de creatieve ontwerper Sajdin Osmancevic, die met deze ‘Spartacus’ niet aan zijn proefstuk toe is.

Wordt de Ferrari SUV een… V6 hybride? SCOOP: Aston Martin DBX is (zo goed als) klaar

Winkelmann sprak trouwens niet over de komst van een SUV, wel van een Bugatti “die off-road kan”, wat je bijvoorbeeld ook over een Audi Allroad kan zeggen. Wordt het een kolos in de traditionele zin (de rest achterna dus), zal het zonder twijfel de snelste in zijn soort worden. En de krachtigste ook, straffer dan de door Brabus opgefokte G-klasse die we onlangs te zien kregen.