Actualiteit

Porsche Cayenne Coupé : X6 volgens Porsche

BMW heeft nog maar net haar nieuwe SUV Coupé gelanceerd, of Porsche maakt zich klaar om het monopolie dat BMW in deze niche heeft, te torpederen. Porsche werkt aan een coupé op basis van de Cayenne en die zou al in 2015 op de markt moeten komen …

| Gepubliceerd op 23 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

Door een vergelijkbare SUV te bouwen, maakt de constructeur uit Zuffenhausen duidelijk dat het BMW op eigen terrein wil aanvallen want het merk met de propeller lanceerde zopas de tweede generatie van de X6. Omdat ook Mercedes al aangaf dat ze een coupéversie op basis van de huidige ML ontwikkelen, kon Porsche niet langs de zijlijn blijven toekijken. Porsche heeft het lanceringstijdstip van deze “coupé” zelfs vervroegd, bepaalde bronnen gokken op midden volgend jaar.

Uiteraard zal die Cayenne vijf deuren tellen en de daklijn zal schuin naar achteren aflopen. De sporing wordt zowel voor- als achteraan breder en de bodemspeling wordt kleiner wat voor een sportievere rijhouding zorgt. Onderhuids zal deze Cayenne-afgeleide een aangepast onderstel en vooral een meer verfijnde stuurinrichting krijgen met het oog op een pittiger rijgedrag. Deze coupé rust dus op de “klassieke” Cayenne-basis die zelf ook een facelift zal ondergaan. Die laatste krijgen we in oktober op de Mondial de l’Automobile in Parijs te zien.

Advertentie – lees hieronder verder

Om de coupé de nodige geloofsbrieven te geven, zal Porsche het motorenpalet van de Cayenne hergebruiken. De meest performante versies zullen modificaties krijgen om nog meer vermogen te leveren. Zo wordt er een Turbo S-variante verwacht die minstens 600 pk sterk zal zijn.

Denkt u dat de lancering van een Cayenne “coupé” een goeie zaak is ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon