Actualiteit

Recordverkoop voor Volvo

Volvo geeft aan dat het in 2017 een recordverkoop optekende, goed voor een stijging met 7% vergeleken met 2016. In totaal gaat het om 571.577 voertuigen en deze vooruitgang was op alle markten voelbaar.

Belga | Gepubliceerd op 21 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

De motor achter deze groei was voornamelijk het succes van de nieuwe XC60 en het vernieuwde 90-gamma. De constructeur plukt duidelijk de vruchten van het SPA-platform (Scalable Product Architecture) dat bijzonder modulair is en door de constructeur zelf werd ontwikkeld.

In België haalde Volvo in december een marktaandeel van 4,26% met 1.195 inschrijvingen, wat neerkomt op een groei met 13,27% vergeleken met 2016. Gedurende 2016 was Volvo goed voor een marktaandeel van 3,3% en een totaal van 18.024 inschrijvingen.

Advertentie – lees hieronder verder

Ook in andere regio's zoals Azië ging de verkoop er nog meer op vooruit met een stijging van 20,9% en het record werd opgetekend in China waar de verkoop steeg met een forse 25,8% vergeleken met 2016. In diezelfde periode steeg de verkoop in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met gemiddeld 3,3%. Amerika deed slechts 0,7% beter.

Volvo Cars geeft aan dat elektrische aandrijving een belangrijke uitdaging voor de toekomst wordt. Vanaf 2019 zal elke nieuwe Volvo over een elektromotor beschikken en dat is een belangrijk historisch moment want vanaf dan zullen Volvo's niet langer exclusief op diesel of benzine worden aangedreven.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon