Actualiteit

Reisverbod en avondklok binnenkort opgeheven

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/04/2021

Het overlegcomité is opnieuw bijeengekomen en heeft beslist om onder andere het reisverbod vanaf 19 april aanstaande op te heven.

Vanaf 19 april gaan de scholen weer open en wordt het reisverbod opgeheven. Daartegenover staat dat wie uit een rode zone terugkomt, getest moet worden op het coronavirus én minstens 7 dagen in quarantaine moet (met een test op dag 1 en op dag 7).

Andere beslissingen

Het overlegcomité heeft eveneens beslist dat we vanaf 26 april opnieuw met 10 mensen mogen afspreken in de buitenlucht (in plaats van met 4), dat niet-medische contactberoepen zoals kappers weer actief mogen zijn, en er is ook sprake van de opstart van proefprojecten in verschillende sectoren (sport, cultuur, evenmenenten).

Vanaf 8 mei zullen, als 70% van de 65-plussers tegen dan gevaccineerd is en de situatie op intensieve zorg serieus is verbeterd, terrassen van cafés en restaurants terug open mogen en wordt de avondklok in gans België vervangen door een samenscholingsverbod. Daarnaast zal je thuis twee knuffelcontacten van hetzelfde gezin mogen ontvangen, mogen culturele activiteiten en erediensten in de buitenlucht doorgaan (max. 50 personen), mogen pretparken weer open en kunnen georganiseerde activiteiten voor jongeren opnieuw (tot en met18 jaar met max. 25 personen buiten; tot en met 12 jaar met max. 10 personen).

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's