Actualiteit

Renault lanceert hybride offensief

Geschreven door Belga | 04/10/2018

Renault-baas Carlos Ghosn heeft in de rand van het salon van Parijs enige duiding gegeven over de motorenstrategie van de Franse constructeur. Daarbij wordt duidelijk dat het merk de klemtoon verschuift van dieselaandrijvingen naar alternatieve aandrijvingen. In de volgende jaren zal het aantal dieselversies binnen het gamma immers worden gehalveerd.

Deze ommekeer komt niet als een verrassing, want zelfontbranders moeten aan steeds strengere normen voldoen, waardoor de technologie duurder wordt. Langs de andere kant komen er ook steeds meer steden waar dieselwagens – zelfs de nieuwste, schoonste modellen – resoluut worden gebannen.

Hoewel Renault een pioniersrol speelt met een Z.E.-gamma dat volledig elektrisch wordt aangedreven, is dit (nog) niet de oplossing voor heel wat automobilisten die ofwel grote autonomie wensen, ofwel aangewezen zijn op klassieke tankinfrastructuur. Daarom zal Renault vanaf 2020 het hele gamma stapsgewijs uitrusten met hybride en plug-in hybride technologie op basis van benzinemotoren die worden gecombineerd met elektrische aandrijving.

De compacte Clio zal bijvoorbeeld een hybridemotorisatie krijgen, daar waar de grotere Mégane en de Captur over plug-in technologie zullen beschikken. Enkel in de grotere modellen – waar weinig (betaalbare) alternatieven bestaan – zullen dieselmotoren behouden blijven.

Trefwoorden

Lees ook