Actualiteit

Seat maakt beademingstoestellen in strijd tegen covid-19

De Seat-productielijn in de fabriek van Martorell is zo goed als onherkenbaar. Vandaag rollen er geen wagens van de band, maar worden er automatische beademingstoestellen gemaakt in samenwerking met de gezondheidszorg. Alles in de strijd tegen covid-19…

Geschreven door Belga | 04/04/2020

De omschakeling van de productie van auto’s naar beademingstoestellen in een recordtijd is het resultaat van het intensieve werk van vele Seat-medewerkers en een zeer krachtige drijfveer: solidariteit. “Iedereen die aan het project meewerkt is gemotiveerd omdat we dankzij onze knowhow levensreddend materiaal in massa kunnen produceren”, legt Nicolás Mora van de productie-eenheid van Seat Martorell, uit.

De activiteiten vielen dus niet volledig stil bij Seat. Sinds het begin van de COVID-19-crisis werden er verschillende initiatieven genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Meer bepaald om materiaal en apparatuur te produceren waar er vanuit ziekenhuizen een grote vraag naar is, zoals beademingstoestellen.

Een team ingenieurs ging aan de slag en ontwierp verschillende prototypes, 13 in totaal, voordat het definitieve model werd geproduceerd. De sleutel lag bij de ruitenwisser. Het project krijgt vorm met tandwielen die geprint zijn bij Seat, de assen van de versnellingsbak en de aangepaste motor van een ruitenwisser. Het doel was om beademingstoestellen van de grootste kwaliteit te maken. Het resultaat is de OxyGEN dat werd ontworpen in samenwerking met Protofy.XYZ. De toestellen worden geassembleerd in de Seat-vestiging.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook