Actualiteit

Toekomstige super-Maserati heeft naam beet

Geschreven door Belga | bewerkt door J. Bosseloo | 22/02/2020

De allereerste Maserati-racewagen werd de Tipo 26 gedoopt. De ’26’ stond voor het productiejaar, en op een vergelijkbare wijze is de toekomstige MC20 de eerste auto van een nieuw tijdperk.

De ‘MC’ staat voor Maserati Corse. Dat betekent meteen ook de terugkeer naar de autosport van het legendarische merk. De MC20 is het eerste model in het nieuwe Maserati-tijdperk en maakt eind mei zijn debuut in Modena.

Hij zal de fakkel overnemen van de succesvolle MC12, de auto die in 2004 na 37 jaar van afwezigheid de terugkeer van Maserati in de autosport symboliseerde. De MC12 won in de periode 2004-2010 liefst 22 races (inclusief drie overwinningen tijdens de 24 Uren van Spa) en 14 kampioenschapstitels in het constructeurs-, rijders- en teamkampioenschap van de FIA GT. Met de nieuwe MC20 maakt Maserati ook zijn rentree in de wereld van de autosport.

Het nieuwe model wordt geproduceerd in de fabriek in Modena, waar al werd gestart met het moderniseren van de productielijn, die ook plaats gaat bieden aan de geavanceerde elektrische aandrijflijn. Tegelijkertijd is Maserati begonnen met de bouw van een nieuwe lakstraat, een compleet nieuw onderdeel van de productiefaciliteit. De “innovatieve technologieën zullen een lage impact op het milieu hebben”.

Trefwoorden

Lees ook