Actualiteit

Toekomstige Volvo’s doen wat ze willen !

Volvo heeft een droom. De Zweedse constructeur wil dat tegen 2020 niemand nog sterft of zwaargewond geraakt aan boord van haar producten. De droom zou best werkelijkheid kunnen worden want Volvo werkt aan een veiligheidsuitrusting die ongevallen vooral wil voorkomen in plaats van genezen.

| Gepubliceerd op 16 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Deze uitrusting is de vrucht van het project “Non-Hit Car and Truck”. Een en ander werd de voorbije vier jaar door de constructeur ontwikkeld. Hiervoor gebruikt Volvo een nieuwe generatie sensoren die een beeld vormen van 360° rondom het voertuig.

Het systeem levert dus een 360° beeld van de directe omgeving van de wagen. De software is in staat om objecten te detecteren die de bestuurder mogelijk over het hoofd zag en eventueel een gevaar vormen dat tot een ongeval zou kunnen leiden. Door de obstakels te herkennen, kan de “manoeuvre generator” aan de hand van de beelden software gebruiken om een veilige uitweg te zoeken zodat men een ongeval kan vermijden. Dit systeem moet ook in drukke verkeerssituaties een uitweg vinden. De unit analyseert continu alle mogelijke bedreigingen rond de wagen. Om een ongeval te voorkomen, kan het zelfs de besturing of de remmen bedienen.

Advertentie – lees hieronder verder

Volvo steekt niet onder stoelen of banken dat deze technologie ook onontbeerlijk is om autonoom rijdende wagens te ontwikkelen. Ook die moeten van richting kunnen veranderen of remmen om aanrijdingen te voorkomen. Volvo wil ook dat haar auto’s zich zo goed mogelijk aanpassen aan het rijgedrag van elke bestuurder. Wordt vervolgd…

Wilt u een wagen met technologie die in uw plaats beslissingen kan nemen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon