Actualiteit

TOP 5 : de minst betrouwbare merken op dit moment

Geschreven door De redactie | 30/06/2020

Het Amerikaanse bedrijf J.D. Power onthulde zopas de resultaten van zijn recentste betrouwbaarheidsstudie. Dit keer werden allerhande problemen, die zich de eerste 90 dagen na de levering van een nieuwe wagen voordoen, onder de loep genomen, meer bepaald in de VS.

Dit vraagt meteen al een verduidelijking. Dit keer gaat het niet noodzakelijk over technische problemen of mechanische pannes. Meer dan een kwart van de problemen die in de studie naar voor kwamen, hadden namelijk te maken met het infotainmentsysteem of waren gewoon manipulatieproblemen van de klant met betrekking tot de technologie aan boord (spraaksturing, rijhulpsystemen, enz.).

De « technomerken » bestraft

Met deze aanpak bengelen de strafste « technomerken » onderaan het klassement! Tesla sluit de rij af met 250 problemen per 100 voertuigen (250/100). Toch werd deze producent van elektrische wagens niet in het officiële klassement opgenomen, omdat het merk geen toestemming had gegeven voor een klantenonderzoek in 15 Amerikaanse staten.

Na uitsluiting van Tesla zijn de slechtste kandidaten: Land Rover (228/100), Audi (225/100), Volvo (210/100), Mercedes (202/100) en Jaguar (190/100).

Toch moeten deze resultaten enigszins gerelativeerd worden, want bijvoorbeeld de Audi A3 en de Jaguar E-Pace zijn tegelijk wel de meeste kwalitatieve wagens in hun klasse.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Onze partners