Actualiteit

“Vermijd dit weekend de Belgische kust”

Geschreven door Belga | JB | 23/04/2021

De NMBS roept Belgen op om dit weekend niet massaal naar de kust af te zakken. Daarnaast vraagt de vervoersmaatschappij dat wie wel met de trein, komt geen fiets meeneemt, behalve als die opvouwbaar is.

Reizigers ouder dan 12 moeten plaatsnemen: een maatregel die dit weekend voor het laatst zal gelden en die al veel inkt heeft doen vloeien. “Dit zal de bezettingsgraad van de treinen halveren”, aldus de woordvoerder van de NMBS.

De toegang tot de perrons kan tijdens de spitsuren worden geweigerd als er in de treinen richting kust onvoldoende zitplaatsen zijn. Driehonderd Securail-agenten zullen worden gemobiliseerd om de passagiersstroom in de stations te controleren. “We raden mensen aan om hun reis goed voor te bereiden met behulp van de NMBS-app om te controleren hoe druk het is”, voegde de woordvoerder eraan toe.

“Neem je fiets niet mee aan boord”

De spoorwegmaatschappij vraagt reizigers daarnaast om hun fietsen niet mee aan boord te nemen, tenzij ze opvouwbaar zijn, en zo weinig mogelijk te eten en te drinken. Groepsreizen van meer dan vier personen zijn niet toegestaan.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's