Actualiteit

Volgende generatie BMW 1-Reeks wordt voorwielaandrijver !

Het volgende nieuwtje zal liefhebbers van de BMW 1-Reeks meer dan ooit interesseren. In sommige vakbladen wordt al informatie gelekt over een kleine facelift die er zit aan te komen. Andere bronnen spreken al over de volgende generatie 1-Reeks die ten vroegste in 2016 op de markt komt.

| Gepubliceerd op 2 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Voor de facelift van de huidige generatie 1-Reeks verwachten we een erg rijke uitrusting. Er komen verder nieuwe koplampen, een aangepast radiatorrooster en achteraan zien we volledig nieuwe lichten met een bijhorende hertekende bumper. Ook onder de motorkap mogen we veranderingen verwachten. Wordt vervolgd …

Vanaf 2016 wordt de derde generatie van de 1-Reeks onthuld. Van deze versie weten we nu al dat hij op technisch vlak een ware metamorfose zal ondergaan. BMW is immers van plan om … voorwielaandrijving toe te passen ! De ommekeer van achter- naar voorwielaandrijving is voor het merk ongetwijfeld een manier om de productiekosten te drukken. De constructeur heeft de beslissing genomen om alle compacte modellen op het platform van de Mini te bouwen. Vandaag bouwt BMW overigens al de 2-Reeks Active Tourer op het Mini-onderstel. Ook de X1 en de 1-Reeks zullen in de toekomst op dit systeem worden gebouwd en voorwielaandrijvers worden.

Advertentie – lees hieronder verder

BMW Compact Sedan Concept : een schets van de toekomstige 1 Reeks berline ? (23-11-15)

BMW stelt dat deze toekomstige 1-Reeks niet minder leuk zal worden om te rijden. De constructeur staat immers voor een precieze wielgeleiding en krachtige motoren. Deze ingreep zal ook het design van de compacte BMW zachtjes doen evolueren. BMW geeft aan dat ze heel wat beproefde hightech uitrusting in petto hebben voor de 1.

Is deze toekomstige 1-Reeks volgens u nog een echte BMW ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon