Actualiteit

Volvo en Baidu gaan samenwerken om autonome auto’s te ontwikkelen

Geschreven door Belga | 13/11/2018

Volvo Cars heeft een overeenkomst gesloten met Baidu. China’s belangrijkste zoekmachine geeft aan dat het elektrische auto’s gaat ontwikkelen die ook een autonome rijfunctie krijgen. Ze willen deze auto’s in China bouwen en zullen de eigen markt bevoorraden, meteen de grootste automarkt ter wereld.

Volvo Cars is de eerste constructeur die nauw gaat samenwerken met Baidu zodat ze samen autonome voertuigen kunnen ontwikkelen die gepersonaliseerd kunnen worden. Via het partnership kunnen beide ondernemingen auto’s ontwikkelen voor en verkopen op de Chinese markt. Met deze samenwerking willen Volvo en Baidu de ontwikkeling van de commercialisering van de 100% elektrische en autonome wagen danig versnellen.

Deze samenwerking met Baidu is de eerste in zijn genre voor Volvo Cars in Chi na. De constructeur werd door Baidu gekozen omwille van de expertise op vlak van veiligheid. Baidu zal zijn systeem voor autonome mobiliteit (Apollo) ter beschikking stellen en Volvo brengt zijn competenties op vlak van autotechnologie in.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's