Actualiteit

Vragenlijst onthult favoriete merk van verzamelaars

Welk merk is volgens u het populairst bij Europese verzamelaars ? Geen idee ?

Vincent | Gepubliceerd op 18 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

In dat geval is het hoog tijd om deze studie van die de FIVA (Internationale Federatie voor Oude Voertuigen) recent liet uitvoeren bij een onafhankelijk onderzoeksbureau.

De studie liep in 15 landen en in totaal werden maar liefst 19.431 personen bevraagd die samen eigenaar waren van 30.779 wagens. Door die enquête leren we dat deze eigenaars jaarlijks gemiddeld 2.150 km met hun oldtimer rijden. 96% van de voertuigen rijdt op benzine. In 2013 spendeerden ze jaarlijks gemiddeld 6.500 euro aan hun wagen.

Advertentie – lees hieronder verder

Bij deze uitgaven gaat het om verschillende posten. 2.335 euro wordt gespendeerd aan het restaureren, 840 euro gaat naar onderhoud en bijkomende accessoires kosten 607 euro. Uit de cijfers blijkt ook dat eigenaars van oldtimers de tussen 1940 en 1960 werden gebouwd, beduidend meer geld aan hun wagen spendeerden.

In de top 10 van de meest populaire voertuigen bij de verzamelaars zien we drie Duitse merken (Mercedes-Benz, Volkswagen en Porsche), 3 Britse constructeurs (Triumph, MG en Jaguar), een Zweeds merk (Volvo), een Amerikaans (Ford), een Italiaans (Fiat) en een Frans merk (Citroën). Op de derde plaats staat Volvo waarvoor 6,3 % van de liefhebbers een voorkeur hebben. Net erboven met 7 % zien we een ex aequo voor Mercedes en Volkswagen. Liefst 8,2 % van de Europese oldtimerliefhebbers stemde voor Citroën waardoor dit het meest geliefde merk is.

Welk merk zou volgens u bovenaan moeten staan ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon