VW-baas beweert dat heel zeer moeilijk zal zijn om Tesla bij te benen.

Herbert Diess, de grote baas van de Volkswagen Groep, hield een verontrustende toespraak voor het management van de groep tijdens een seminarie. Volkswagen heeft momenteel een achterstand op Tesla en moet daarom zijn activiteiten zo snel mogelijk reorganiseren om niet hetzelfde lot als Nokia te ondergaan.

VW-baas beweert dat heel zeer moeilijk zal zijn om Tesla bij te benen.

Herbert Diess stelt dat Volkswagen Nokia niet mag imiteren, dat “ten onder ging in zijn strijd met Apple toen de iPhone op de markt kwam”. “Ik denk dat we kunnen slagen, maar daarvoor is een radicale hervorming van de groep nodig” waarschuwde de grote baas en hij voegde er nog aan toe dat “ er indien nodig enkele heilige huizen zullen moeten sneuvelen”.

Herbert Diess maakte ook een directe vergelijking tussen Volkswagen en Tesla. Hij wees erop dat Volkswagen zijn achterstand op het Amerikaanse merk op vlak van elektrische wagens moeilijk zal kunnen inhalen. Onder druk van de nieuwe Europese emissienormen smeet de topman de stok in het hoenderhok door te zeggen dat er wellicht nog bijkomende besparingsmaatregelen nodig zullen zijn.