Actualiteit

Wat is de beste manier om een auto te kopen?

De meeste mensen kopen een auto op krediet. Een belangrijke beslissing die echter niet lichtzinnig genomen mag worden, want er bestaan tal van kredietvormen die aangepast zijn aan ieders situatie.

Stéphane MONSIN | Gepubliceerd op 03/07/2020 | Leestijd: 4 min

Als je de prijs van de nieuwe wagens ziet, vraag je je af of het sowieso nog mogelijk is er een cash te kopen. Net daarom bestaan er tal van kredietvormen. Hier brengen een overzicht van alle mogelijkheden die er voorhanden zijn.

 

Advertentie – lees hieronder verder

Klassieke persoonlijke lening

Het is best mogelijk een persoonlijke lening af te sluiten om de aankoop van een auto te financieren. Dit is een ideale oplossing als u andere zaken naast de aankoop van de wagen (bijvoorbeeld een herstelling) moet financieren. De interesten zijn echter hoger dan bij een autolening en de terugbetaling begint meteen bij de ontvangst van de gevraagde som.

 

Autolening

Dit is veruit de meest gekozen formule, aangezien ze het best geschikt is voor de aankoop van een nieuwe wagen. Het toegekende budget wordt direct naar de verdeler overgemaakt om uw wagen te betalen. De terugbetaling van het geleende bedrag begint bij de levering en u kan de wagen steeds verkopen, ook al loopt de afbetaling nog. De autolening kan verleend worden door uw bank, door een onafhankelijke kredietinstelling of een die samenwerkt met het wagenmerk.

 

Ballonkrediet

Het belangrijkste voordeel van een ballonkrediet is dat de maandelijkse afbetalingen lager zijn dan bij een “normale” autolening. In de praktijk wordt vooraf een financieringsduur en een maximaal kilometrage voor het voertuig bepaald. Als de laatste termijn is bereikt, heeft de klant drie opties: ofwel betaalt hij het saldo van zijn wagen en wordt hij eigenaar, ofwel zet hij het ballonkrediet over op een nieuwe wagen, ofwel geeft hij de auto terug. Deze formule lijkt inderdaad sterk op een verhuur op lange termijn.

 

Leasing

Aan het eind van de huurperiode kan de klant de wagen teruggegeven, het huurcontract vernieuwen of het voertuig kopen. Het voordeel van deze formule is de totale beheersing van de kosten op voorhand en het feit dat een inleg niet vereist is. De aankoop van de wagen op het einde van de huurperiode kost u echter veel meer dan bij een klassieke autolening.

 

Operationele renting

Deze formule is vergelijkbaar met leasing, maar hier zijn ook de onderhoudskosten inbegrepen in de huurprijs. Het is echter niet mogelijk het voertuig op het einde van het contract te kopen. Ook is de eerste huurtermijn vaak hoog en wordt een overschrijding van het kilometersaldo duur aangerekend. Tenslotte levert een verbreking van het contract zware boetes op.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie