Worden tankstations worden binnenkort behandeld als… Sigaretten?

Het idee komt voort uit een artikel van Michael Gill, op de blog van British Medical Journal. Volgens die man moeten er gezondheidswaarschuwingen op de pompen van tankstations worden aangebracht, zoals dat al gebeurt op sigarettenpakjes…

Worden tankstations worden binnenkort behandeld als… Sigaretten?

In 118 landen over de hele wereld worden er op pakjes sigaretten afbeeldingen en waarschuwingen weergegeven om rokers tot inkeer te doen komen. Volgens Michael Gill, een gezondheidsadviseur, moet hetzelfde worden gedaan bij benzinestations. En niet alleen daar trouwens, maar ook op vliegtickets en zelfs energiefacturen. Waarom dit noodzakelijk is? “Omdat het verbruik van fossiele brandstoffen schadelijk is voor anderen, vanwege de luchtvervuiling, die verantwoordelijk is voor ongeveer 3,5 miljoen vroegtijdige sterfgevallen per jaar. Maar ook door de klimaatverandering, die de gezondheid van de huidige en toekomstige generaties steeds meer in gevaar brengt.”

Zweden zet eerste stap

Vanaf mei van dit jaar zal Zweden tankstations verplichten om op elke pomp een ecolabel aan te brengen. Michael Gill beweert dat dit een goede manier is om het publiek bewust te maken van de schadelijke gevolgen van het gebruik van fossiele brandstoffen, zeker tegen lagere kosten.