Actualiteit

WWF: “SUV’s moeten extra belast worden”

Geschreven door Stéphane Monsin | 08/10/2020

Een studie van de milieubeschermingsorganisatie WWF waarschuwt voor de negatieve impact van SUV’s, waarvan de verkoop maar blijft toenemen.

De Franse afdeling van milieu-organisatie WWF heeft de verschillende SUV-modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, geanalyseerd. Volgens de NGO zijn ze gemiddeld 26 cm langer, 10 cm breder, 205 kg zwaarder en 26 pk krachtiger dan “normale” wagens. In Frankrijk is de verkoop van SUV’s in tien jaar tijd verzevenvoudigd en blijven ze terrein winnen.

Volgens de prognoses van het WWF is “de stijging van de verkoop van SUV’s in de komende jaren onverenigbaar met de verwezenlijking van de Franse klimaatdoelstellingen voor 2030“. De organisatie beweert ook dat SUV’s een negatieve impact hebben op het budget van bescheiden huishoudens. Zo wordt beweert dat tweedehands voertuig van dit type zou tot 13% duurder is dan een normaal voertuig.

WWF Frankrijk dringt er bij de regering op aan om beperkende maatregelen te nemen tegen SUV’s en wijst op het bonus-malussysteem, dat als ongeschikt wordt beschouwd. Volgens de organisatie moet de belastingheffing worden aangepast aan het gewicht van het voertuig, een voorstel dat niet is opgenomen in de financieringswet van 2021. De studie in zijn geheel lezen, kan op 

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's