Autonieuws

Binnenkort elektrische Alfa Romeo GTV als rivaal voor MG Cyberster?

Alfa Romeo lanceert mogelijk een nieuwe GTV, deze keer 100 procent elektrisch. Dit nieuwe model zou het rechtstreeks opnemen tegen de compacte elektrische cabriolet MG Cyberster, die iedereen verraste.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 14 sep. 2023 | Leestijd: 3 min

Alfa Romeo verkeert al lang in slechte gezondheid, maar is stilaan aan de beterhand. Sinds de komst van de ex-topman van Peugeot, Jean-Philippe Imparato, boekt het merk vooruitgang. Zo steeg de verkoop met 57 procent in het eerste semester van 2023 tegenover dezelfde periode in 2022. Het Italiaanse merk herleeft en wint vertrouwen, wat wellicht ook te danken is aan een knappe realisatie zoals de 33 Stradale, die de terugkeer van Alfa Romeo bij de exclusieve auto’s inluidt.

Jean-Philippe Imparato wil deze comeback ook voor elkaar krijgen met modellen die toegankelijker zijn dan de 33 Stradale. Hij bevestigde deze ambitie tijdens de presentatie van de supercar door aan te geven dat er ook een nieuwe sportcoupé in de pijplijn zit voor de komende jaren.

Advertentie – lees hieronder verder

GTV

MG als doel

Het idee is om performante auto’s te blijven bouwen die veel rijplezier bieden. Volgens meerdere bronnen zou Alfa Romeo de sportcoupé in 2028 lanceren en zou die GTV (Gran Turismo Veloce) heten. Het wordt een 100 procent elektrisch model ‘binnen ieders bereik’ met nieuwe stijlkenmerken die het merk voorbereiden op de automarkt na 2030, het tijdperk van de batterij-elektrische auto dus.

Natuurlijk is er momenteel nog weinig informatie. Maar het is duidelijk dat auto’s die meer gericht zijn op prestaties en plezier relevant blijven in het tijdperk na de verbrandingsmotor. En het idee is aantrekkelijk, want met de komst van nieuwe batterijtypes (vastestofbatterijen zijn gepland voor 2027-2028) zou het aanbod weleens heel verleidelijk kunnen worden en de MG Cyberster, de eerste elektrische sportwagen uit China, van antwoord kunnen dienen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon