Oldtimers

Deze zeldzame bestelwagen moet je gezien hebben

De Alfa Romeo F12 bestelwagen diende ooit als assistentiewagen voor een motorraceteam. Aan charme heeft hij zeker geen gebrek.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 2 aug. 2023 | Leestijd: 2 min

Sinds zijn begindagen heeft Alfa Romeo niet alleen auto’s met een sportief DNA gebouwd. Het merk bracht ook enkele bestelwagens op de markt, waaronder de F12 waar we het vandaag over hebben. Deze bestelwagen met een lengte van 4,50 meter werd gelanceerd in 1967 en aangedreven door de Giulia-motor met dubbele as, weliswaar teruggeschroefd tot 52 pk om beter bestand te zijn tegen zwaar gebruik. De F12 was ook verkrijgbaar met een Perkins-dieselmotor en ging na een lange carrière pas in 1983 uit productie.

Alfa F12 arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Moto Villa

Deze Alfa Romeo is heel zeldzaam geworden en kom je nog weinig tegen op veilingen. De bestelwagen in de catalogus van Gooding & Company zal de Amerikaanse Alfa Romeo-liefhebbers zeker aanspreken, want hij is daar extreem zeldzaam. De Alfa Romeo F12 dateert uit 1973 en diende als assistentiewagen voor het Moto Villa-team, dat in het midden van de jaren zeventig Italiaans kampioen motorracen was.

interieur F12

Ambitieuze schatting

De bestelwagen werd gerestaureerd en heeft nu de beroemde kleurstelling van tuner AutoDelta, een bedrijf dat vroeger Alfa Romeo’s aanpaste. Door zijn zeldzaamheid en ongelofelijke staat wordt hij geschat op 100.000 tot 130.000 dollar, of omgerekend 90.850 tot 118.100 euro. Zou jij zo veel geld uitgeven aan een ‘simpel’ bedrijfsvoertuig, ook al gaat het om een zeldzaamheid?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon