Extreme protestgroep houdt lelijk huis op Autosalon (+VIDEO)

Op het Autosalon van Brussel doken er gisteren plots radicale klimaatactivisten van Extinction Rebellion op. Zij hielden kleine protestacties op verschillende standen en gebruikten daarbij zelfs vals bloed en ketens…

Extreme protestgroep houdt lelijk huis op Autosalon (+VIDEO)

Aan de hoofdingang kropen enkele activisten van het radicale collectief Extinction Rebellion iets na de middag op een constructie met autoreclame om er hun eigen spandoeken over te hangen. ‘Stop CO2 emissions’ viel er te lezen. Op Parking C werden er zelfs valse parkeerboetes onder de ruiten van wagens gestoken met daarop een anti-autoboodschap.

Vals bloed

Binnen de paleizen van Brussels Expo gingen de acties vanaf 13 uur van start. Activisten kropen in wagens om er speeches te geven, terwijl anderen in lippenstift boodschappen op de autoruiten schreven of zich vastketenden aan het stuur van geparkeerde wagens. Bij Peugeot werden er zelfs enkele beklad met vals bloed.

Wanneer een actie plaatsvond, probeerden de bewakingsagenten van het salon deze met mobiele wanden af te schermen, maar dat trok soms nog meer aandacht. De politie is tussenbeide moeten komen en in totaal werden er naar verluidt 187 actievoerders opgepakt.

Foto’s © Belga Image

Video: POS / YouTube