Autosalon

Ook Nissan blijft weg: zal het Autosalon in 2022 wel doorgaan?

Het Japanse merk Nissan heeft zojuist zijn deelname aan het Autosalon van Brussel 2022 geannuleerd. Het merk verklaart deze koerswijziging hoofdzakelijk om gezondheidsredenen. Nu vragen we ons af: zal het salon wel doorgaan?

Geschreven door David Leclercq | 24/11/2021

Het zijn zeer moeilijke tijden voor organisatoren van grote evenementen en handelsbeurzen. Zoals je weet, is de coronaviruscrisis weer een pak groter geworden, met als gevolg dat er de komende weken ongetwijfeld bijkomende maatregelen zullen worden genomen.

In de marge van de laatste Codeco-vergadering van half november verzekerde Febiac dat het Autosalon 2022, traditiegewijs in januari, zou doorgaan maar dan met aangepaste sanitaire regels om de veiligheid van alle bezoekers en standhouders te waarborgen.

Maar…

De merken van de D’Ieteren Group hadden al aangekondigd dat zij niet aanwezig zouden zijn, en hetzelfde geldt voor onder andere Volvo en Mazda.

Anderzijds lieten meer dan 50 andere fabrikanten weten nieuwe auto’s in de Heizelpaleizen te zullen parkeren ter bezichtiging van de duizenden bezoekers. De vraag is echter wat de nabije toekomst brengen zal, want Nissan heeft zopas zijn komst geannuleerd “om gezondheidsredenen”. Het merk geeft vreemd genoeg aan dat Febiac “er alles aan doet om de veiligheid van bezoekers en exposanten te garanderen”.

Van kwaad naar erger?

Autosalon Salon Auto

De vraag rest nu of andere fabrikanten het voorbeeld van Nissan zullen volgen en eveneens hun deelname zullen afzeggen. Dit zou een serieuze – of dé streep – door de rekening van het Autosalon van Brussel betekenen. Nu vrijdag staat er alvast een vergadering op de agenda waarop beslist kan worden of de editie 2022 al dan niet zal plaatsvinden. Wordt vervolgd…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook