Autosalon

Het Autosalon van Brussel 2022 gaat wél door

Begin deze week stelden we luidop de vraag of het Autosalon van Brussel 2022 zijn deuren wel zou openen. Er werd zelfs geopperd dat het bestaan ervan aan een zijden draadje hangt. Onterecht, zo heeft de organisatie vandaag bevestigd.

Geschreven door Joris Bosseloo | 17/09/2021

In 2021 ging het Autosalon van Brussel niet door omwille van de coronaviruspandemie. Het risico op massabesmettingen was te groot.

Dit jaar zag het er aanvankelijk allemaal veel beter uit, tot bekend raakte dat D’Ieteren, de Belgische invoerder van de merken van de VW Groep (Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Skoda, alsook de luxemerken Porsche, Lamborghini en Bugatti) aangaf dat deze autofabrikanten geen modellen zouden sturen naar het salon in 2022, dat traditioneel in januari de deuren opent. Vervolgens waren allen ogen gericht op Stellantis (Citroën, DS, Peugeot, Opel, Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Maserati), waarvan de aanwezigheid fel in twijfel werd getrokken.

De algemene conclusie: als die twee (enorme) spelers niet zouden toehappen, dan gaat het feest niet door. Misschien wel nooit meer, want de interesse van automerken in grote beurzen daalt elk jaar opnieuw vanwege de grote kosten die eraan verbonden zijn alsook de plannen om eigen ‘salons’ op poten te zetten, zogenaamde lead-campagnes te beginnen en online auto’s te verkopen, waarover je hier de belangrijkste info ontdekt.

Stellantis zei ‘ja’

Febiac, dat het Belgische Autosalon organiseert, heeft vandaag bevestigd dat Stellantis, gevormd door de fusie van PSA en FCA, dan toch niet zijn kat zou sturen naar de Paleizen van de Expo in Laken en dat het salon zoals gepland de deuren zal openen. Andere belangrijke merken hebben immers eveneens toegezegd, dus dit nieuws is helemaal officieel.

Alleen…

Autosalon Brussel 2022

De VW Groep blijft vasthouden aan de ‘njet’ en dit concern vertegenwoordigt een zeer groot deel van de Belgische automarkt. Constructeurs als Volvo en dochtermerk Polestar (dat nieuwe wagens enkel online verkoopt) hadden eerder al gezegd dat ze niet zouden komen.

Het resultaat is dat het Autosalon van Brussel in 2022 kleiner zal zijn dan de voorgaande edities, al kan de schade beperkt worden dankzij bijvoorbeeld het mobiliteitssalon, dat steeds meer aandacht opeist. Het evenement zal zich immers ook volop toespitsen op elektromobiliteit, lichte bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers.

Dus…

Afspraak van 14 tot 23 januari 2022 in de Brussels Expo! Uiteraard houdt Gocar.be je op de hoogte.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's