Autosalon

Salon van Brussel 2023: D’Ieteren zegt ja

Salonorganisator FEBIAC kondigde in juni aan dat in 2023 weer een salon op het programma staat. De ideale gelegenheid om de 100ste editie van dit evenement te vieren. De constructeurs tonen veel interesse en D’Ieteren heeft zijn aanwezigheid bevestigd. Keren we terug naar de situatie voor covid? 

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 07/09/2022 | Leestijd: 3 min

Terwijl het salon van Genève editie 2023 geannuleerd werd en verhuisde naar Qatar (een locatie waar de traditie kan voortgezet worden en veel rijken zal aantrekken), vindt het salon van Brussel gewoon plaats in de Heizelpaleizen van 13 tot 22 januari 2023.

Tot voor kort stond de terugkeer van het salon in zijn traditionele formule op het spel. Niet alleen door een mogelijke heropflakkering van de epidemie. Na een onderbreking van twee jaar dachten velen dat het salon van Brussel voorbij was en dat de fabrikanten zich voortaan tevreden zouden stellen om de auto één keer per jaar te vieren in hun eigen dealernetwerk.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit blijkt echter niet het geval, want D’Ieteren heeft zojuist zijn aanwezigheid in Brussel bevestigd, een verklaring die als symbool zeker kan tellen want de groep vertegenwoordigt heel wat merken en 20 procent van de jaarlijkse verkoop van nieuwe auto’s.

Alle merken aanwezig?

Peut-on espérer un grand et beau Salon de l’Auto à Bruxelles en janvier 2023 ? Apparemment oui...

Volgens FEBIAC verzamelt de editie van 2023 bijna alle spelers op de markt, wat betekent dat andere grote groepen zoals Stellantis normaliter ook aanwezig zijn. We kunnen ons ook moeilijk een salon zonder bedrijfsvoertuigen voorstellen. Een paar merken twijfelen mogelijk nog, maar wellicht niet voor lang meer.

Het enthousiasme toont hoe belangrijk het salon van Brussel is voor de jaarverkoop: de salonperiode vertegenwoordigt 30 procent van het jaarlijkse verkoopvolume van nieuwe auto’s. Dat zegt voldoende.

Nog meer goed nieuws: de inschrijvingscijfers van augustus 2022 zijn voor het eerst sinds lang weer positief, met een kleine stijging van 7 procent. Dat is beter dan niets en deze stijging onderbreekt de daling die al veertien maanden aan de gang was. De tendens in de eerste acht maanden van het jaar blijft wel negatief, maar de terugkeer van het salon zou kunnen tonen hoeveel de Belg houdt van de auto.

Aandacht voor elektrische auto

Peut-on espérer un grand et beau Salon de l’Auto à Bruxelles en janvier 2023 ? Apparemment oui...

De elektrische auto staat in de schijnwerpers tijdens het volgende autosalon van Brussel. Auto’s die op elektriciteit of andere, zuivere energiebronnen rijden, krijgen een belangrijke plaats. FEBIAC levert ook veel inspanningen om de consumenten correct te informeren tijdens het salon, zodat iedereen de (elektrische) auto kan vinden die bij hem of haar past.

Alle deelnemers van het salon, onder meer D’Ieteren, geven aan dat de volgende edities nog belangrijker zijn. We zitten namelijk volop in een overgangsperiode, zowel qua (elektrische) aandrijfvormen als technologie, denk maar aan de rijhulpsystemen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie