Autosport

Cupra e-Racer is 100% elektrische Leon

Het merk Cupra is nog maar pas boven de doopvont gehouden maar de nieuwigheden stapelen zich nu al op. De Spaanse constructeur debuteert ook in Genève en er wordt meteen een 100% elektrische toerismewagen voor de competitie voorgesteld.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 7 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Wie nader toekijkt, zal merken dat deze Cupra e-Racer erg fel lijkt op de Seat Leon Cup Racer die we al in tal van kampioenschappen voor toerismewagens zagen aantreden. Het verschil zit onder de motorkap, want we zien niet langer een 2.0 turbomotor op benzine met 350 pk, maar wel een elektromotor die een continu vermogen van 300 kW (408 pk) levert en een piekvermogen haalt tot 500 kW (680 pk)!

Cupra heeft dit nog niet officieel bevestigd, maar volgens Car Throttle zal dit model ook achterwielaandrijving krijgen, daar waar traditionele tourismewagens voorwielaandrijvers zijn. Het elektro-aandrijving zorgt echter voor bijkomende massa, want de e-Racer weegt 300 kg extra en dat is een belangrijk nadeel in de competitie!

Advertentie – lees hieronder verder

Cupra stelt dat de e-Racer op enkele specifieke evenementen te zien zal zijn en hij zal ook deelnemen aan het (nog mysterieuze) elektrische kampioenschap dat voor 2019 staat gepland.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon