Autosport

BMW M4 GTS : born to race !

De BMW M4 GTS is ontwikkeld voor het circuit want hij werd op tal van punten verfijnd. De 6 cylinder motor levert 500 pk en spurt in amper 3,8 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 305 km/u en hij draait in 7,28 minuten een rondje op de Nürburgring!

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 8 okt. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze BMW M4 GTS is een rechtstreekse afstammeling van een lange traditie met verbeterde M3-modellen. Net zoals zijn voorgangers, levert deze versie meer vermogen. Door een waterinjectie wordt het vermogen van de drieliter 6 cylinder opgetrokken tot 500 pk en ook de trekkracht stijgt tot 600 Nm. Deze danteske prestaties worden gekoppeld aan een bescheiden verbruik van amper 8,3 l/100 km.

Om deze M4 GTS ook een gepast rijgedrag te geven, gingen de ingenieurs een stuk verder dan deze vermogensboost. De wagen werd ook lichter gemaakt zodat het gewicht beperkt blijft tot 1.510 kg. Hiervoor werden tal van onderdelen vervangen.

Advertentie – lees hieronder verder

Door deze verbeteringen is deze BMW in staat om geweldige chrono’s neer te zetten. Vervolgens kan je met dit straatlegale racemonster rustig naar huis rijden.

Zou u graag een van de 700 eigenaars worden?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon