Autosport

Dubbele winst voor Stéphane Lémeret in de Alpine Europa Cup

Afgelopen weekend ging het Belgische luik van de Alpine Europa Cup door op het circuit van Spa-Francorchamps. Landgenoot Stéphane Lémeret, hoofdredacteur van AutoTrends, liet dubbele winst optekenen achter het stuur van de Alpine n° 110 die gereserveerd was voor journalisten en VIP’s.

Geschreven door Joris Bosseloo | 24/09/2018

Lémeret vertrok de eerste race – op zaterdag – vanuit de 4de positie. Na de Fransen Jean-Baptiste Mela en Laurent Hurgon te zijn gepasseerd, was het alleen nog uitkijken naar een foutje van Gaël Castelli om de koppositie in te nemen.

De dag erop zat het weer veel minder goed mee en ging Lémeret van start vanop plaats twee, na Gaël Castelli die al snel voorbijgestoken werd. Opnieuw rondde hij de race af met winst.

Advertentie

“Het was een van de mooiste weekends uit mijn racecarrière. De dubbele winst kwam onverwacht. Moest Gaël niet in de fout zijn gegaan, had het zeer moeilijk geweest. Moet ook gezegd dat mijn Alpine door Racing Technology in de puntjes was geprepareerd met de zware regenval in het achterhoofd. De Alpine A110 is een wagen het ontdekken waard. Bovendien was het evenement fantastisch georganiseerd. Een waar plezier”, aldus de racepiloot/autojournalist.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook