Autosport

Oriëntatierally voor vrouwen in Marokkaanse woestijn

Geschreven door Joris Bosseloo | 26/04/2021

De Trophée Roses des Sables is een oriëntatierally die geen belang aan snelheid hecht en die uitsluitend is voorbehouden aan vrouwelijke deelneemsters. Het evenement gaat van 12 tot 24 oktober 2021 door in de Marokkaanse woestijn.

We kregen het bericht van Camille Broquet en Ambre Désagnat, twee Franse vrouwen die in Brussel geadopteerd werden, dat ze zullen meedingen voor de overwinning. In hun 4×4 zullen ze gedurende 12 dagen, gewapend met een eenvoudig kompas en een roadbook, van Brussel naar Marokko rijden op een parcours van meer dan 5.000 kilometer. Ze vormen de bemanning van voertuig nummer 93 en hebben hun wagen “Roze Iris” genoemd, een knipoog naar het symbool van onze hoofdstad.

Tussen de verschillende etappes zullen er solidariteitsacties plaatsvinden, waaronder ontmoetingen met kinderen die worden gesteund door de vereniging “Enfants du désert”, die zich inzet voor een betere toegang tot onderwijs maar ook voor de financiële emancipatie van vrouwen. De rally steunt daarnaast het Rode Kruis, de Club des Petits Déjeuners (een Canadese liefdadigheidsorganisatie) en Pink Ribbon, de vereniging die de vroege opsporing van borstkanker bevordert. In totaal zullen er 150 teams komende van Frankrijk, Canada, België en Zwitserland aan de rally deelnemen.

Hen steunen, kan op Leetchi. En voor meer informatie over de Trophée Roses des Sables.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's