Autosport

Zhou wordt de eerste Chinese F1-piloot

Guanyu Zhou wordt in 2022 de ploegmaat van Valtteri Bottas bij het Alfa Romeo F1-team. De 22-jarige piloot wordt daarmee de eerste Chinees ooit die de start van een Grote Prijs Formule 1 zal nemen.

Geschreven door Alain De Jong | 18/11/2021

Het lag voor de hand dat er op korte termijn een Chinese piloot op de F1-startgrid zou verschijnen. De Chinese markt is immers heel belangrijk voor de automerken en de betrokken sponsors, waardoor de impact van een lokale rijder zeker niet te onderschatten is.

Er zijn verscheidene jonge Chinese piloten actief in de promotieklassen die naar de Formule 1 leiden, maar Guanyu Zhou zal in 2022 de eer krijgen om als allereerste Chinees aan de start van een Grote Prijs Formule 1 te verschijnen.

Advertentie

Een echt talent

Zhou va devenir le premier pilote chinois de F1

Guanyu Zhou werd niet alleen gekozen omwille van zijn nationaliteit en zijn gulle sponsors die naar verluidt 30 miljoen dollar zullen neertellen, maar kan hij ook aardig aan een stuur draaien aangezien hij momenteel tweede staat in tussenstand van de Formule 2.

De jongeman uit Shanghai zal in december zijn debuut in de Alfa Romeo F1 maken tijdens de rookietest in Abu Dhabi. Voorheen was hij al testrijder bij Alpine/Renault, zodat hij niet aan zijn proefstuk toe is in een F1-bolide.

In het Alfa Romeo F1-team vervangt Zhou de Italiaan Antonio Giovinazzi. Verder hangt ook Kimi Raikkonen zijn racehelm aan de haak en staat zijn zitje af aan zijn Finse landgenoot Valtteri Bottas, die overkomt van Mercedes.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook