Buzz

Alpine-eigenaar krijgt vreemde boete

De eigenaar van een Alpine A110, een lichtgewicht sportwagen die in zijn minst krachtige versie 252 pk ontwikkelt, kreeg een vreemde verrassing in de bus. Zijn auto bleek namelijk geflitst… terwijl hij door een vrachtwagen werd vervoerd.

Geschreven door Joris Bosseloo | 20/05/2022

De Alpine A110 is een Frans meesterwerk volgens Lotus-filosofie: licht, snel, wendbaar en bloedmooi. Vanzelfsprekend nodigt zo’n wagen uit om af en toe het gaspedaal diep in te drukken, al moet je dan natuurlijk oppassen voor allerhande flitspalen en trajectcontroles. Dit geval is net ietsje anders, want de auto rééd gewoonweg niet.

Alpine A110

Advertentie

Te snel vervoerd?

Nadat de vrachtwagen (of het een takelwagen is, weten we niet) blijkbaar te snel voorbij een flitstoestel reed, werd uiteraard een foto van de nummerplaat genomen. Op dat beeld is echter niet de plaat van de truck te zien, wel die van de kleine Alpine die op de oplegger vastgemaakt was.

Technisch gezien lijkt de boete ons niet bepaald geldig, aangezien het natuurlijk niet de A110 was die de overtreding heeft begaan. Er zat zelfs niet eens een bestuurder in het ‘geflitste’ voertuig. Wie weet komt er toch nog een staartje aan dit verhaal…

Via Easyrad / Facebook

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook