Buzz

Astra met ruim 1 miljoen kilometer op de teller: “Mijn geheim is simpel”

De 45-jarige Limburger Gerry Dirix is meer dan gewoon trots op het feit dat zijn Opel Astra met bouwjaar 1997 al meer dan een miljoen kilometer op de teller heeft staan. “Nochtans is mijn geheim simpel”.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 17 feb. 2022 | Leestijd: 3 min

De lokale politie in de buurt kent Gerry Dirix maar al te goed. Niet omdat de organist uit Beiringen een crimineel verleden zou hebben, wel omdat hij al 25 jaar met dezelfde Opel Astra rondrijdt. “Dat kan alleen door hem piekfijn te verzorgen. Iedereen kent me dan ook en ik wordt zelfs niet meer tegengehouden bij politiecontroles”, aldus de man aan tvl.

Mensen vragen me welke producten ik gebruik om mijn auto vanbinnen en vanbuiten zo blinkend te houden. Iedereen wil mijn geheim kennen.

Advertentie – lees hieronder verder

En dat geheim is…

Naast deftige schoonmaakproducten verklapt Dirix dat de rijstijl en onderhoud het belangrijkst zijn.Je moet verantwoord rijden om ongelukken te voorkomen en natuurlijk speelt regelmatig onderhoud een grote rol, al moet je daar niet in overdrijven.” Twee logische verklaringen, denken wij dan. En ook:

Zorg voor je auto zoals je voor je vrouw zou zorgen, respectvol en met fierheid. […] Ik rijd er altijd ontspannen mee.

Geen fan van elektronica

Gerry Dirix Opel Astra miljoen kilometer

Dirix legt jaarlijks tussen 45 en 50.000 km af met zijn oude Astra, wat “ideaal is voor een dieselwagen. Bovendien heb ik al veel geld bespaard door met deze wagen te blijven rijden, wat ik van plan ben om te blijven doen. Ik verkies oudere automodellen boven nieuwe. Al die elektronica… Ik hou niet van de zorgen die erbij komen kijken.”

Pronken bij Opel

De veertiger is zó fier dat hij van plan is om met zijn Astra naar het Opel-hoofdkwartier in Rüsselsheim te rijden, zodat de grote bonzen de kilometervreter kunnen bewonderen. “Ook zij mogen trots zijn”, besluit Dirix. “De meeste Astra’s halen niet meer dan 300.000 km”.

De volledige videoreportage van tvl kan je hier bekijken.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie