Buzz

Campula: een lijkwagen omgebouwd tot camper

Wat doe je met een oude Cadillac-lijkwagen die net uit dienst werd gesteld? Twee Amerikanen kwamen op het lumineuze idee om er een macabere campingcar van te maken.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 17 apr. 2022 | Leestijd: 3 min

Soms heb je geen immens budget nodig om jezelf op een pleziervoertuig te trakteren, of toch als je de handen uit de mouwen kan steken. Christopher en Mike, twee broers uit Illinois in de VS, weten duidelijk van wanten.

Eerstgenoemde greep enige tijd geleden de kans om een oude Cadillac-lijkwagen te kopen. Aanvankelijk gebruikte hij de zwarte slee als rondreizend tatoeagesalon, tot er het plan ontstond om er een kampeerwagen van te maken, ideaal voor ‘gezellige’ uitstapjes.

Advertentie – lees hieronder verder

Ce corbillard a été transformé…en camping-car !

De Cadillac werd al snel ‘Campula‘ gedoopt. Zijn 5,7 liter V8-motor is origineel gebleven, maar de ophanging werd wel versterkt om het hogere zwaartepunt op te vangen.

Met een hoogte van 2,7 meter en een lengte van 5,4 m beschikt deze onorthodoxe camper ondanks zijn toch wel vreemde verhoudingen (in vergelijking met andere motorhomes) over bijna alle comfort die je in gewone campers vindt. Het enige dat ontbreekt – wegens plaatsgebrek – is een toilet. Maar hey, als je dan toch op ‘den buiten’ bent…

The Big Lebowski

Campula The Big Lebowski rug

Binnenin installeerden de broers een kleine keuken met een koelkast, een slaapbank, een tv en zelfs een open haard. Het meest opvallende detail is echter het oosters tapijt op de vloer, vergelijkbaar met het exemplaar van ‘The Dude‘ in de cultfilm ‘The Big Lebowski‘, die je zeker moet zien als je niet weet waarover we het hebben.

Puur voor de lol?

Eerlijk is eerlijk: dit is alles behalve de meest praktische camper ter wereld. We gaan er dan ook vanuit dat dit project voor het dynamische duo meer een uitdaging was dan iets anders. De vraag die we ons stellen, is dit gevaarte de autokeuring in België zou doorstaan…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie