Buzz

Deze Lancia staat al 47 jaar op dezelfde plek geparkeerd

In het stadje Conegliano (Veneto) zorgt een Lancia Fulvia momenteel voor de buzz op het internet. En dit is nochtans geen speciaal model, noch een bijzonder fraai gerestaureerd exemplaar. Deze auto staat gewoon al 47 jaar op dezelfde plek geparkeerd!

Geschreven door David Leclercq | 11/11/2021

Het internet en zijn tools maken het mogelijk om soms vrij verrassende ontdekkingen te doen. Dit is precies wat er onlangs in Italië is gebeurd in het stadje Conegliano, in Veneto. In de typische steegjes zie je inderdaad een Lancia Fulvia die er al… 47 jaar onbewogen staat!

Lancia Fulvia google map

Je kan deze Lancia zien op de afbeeldingen van Google Maps (die nog niet bestonden toen de eigenaar van deze Fulvia hem daar voor het laatst parkeerde), waardoor dit voertuig een echt icoon is geworden. Hij werd inderdaad een echte mascotte voor de stad, wat ook verklaart waarom de politie niet ingreep om deze auto te verwijderen. Het is een duidelijke meerwaarde voor deze stad, naast het kasteel, het paleis (Sarcinelli) en de beroemde fontein (van Neptunus).

Uit 1970

De Fulvia die alle toeristen aantrekt is een model uit 1970 in een grijze kleur. En de eigenaar leeft nog. Het gaat om Angelo Fregolent die nu 94 jaar oud is. De man had vroeger de boekhandel die je achter de auto ziet en hij woont op de eerste verdieping van het gebouw. In een interview met de Italiaanse krant Il Gazzettino, zei hij dat hij deze zaak 40 jaar lang met zijn vrouw heeft gerund en dat de Lancia uit een erfenis kwam. De Fulvia – of beter gezegd zijn koffer – diende als opslagruimte voor de kranten die hij vervolgens naar zijn winkel bracht.

Cette Lancia est garée au même endroit depuis 47 ans

Wel moest de auto onlangs verplaatst worden zodat de stad werkzaamheden aan de voetpaden kon uitvoeren. Angelo Fregolent stemde daarmee in, maar hij stond er ook op dat hij niet als een wrak zou worden achtergelaten. Sterker nog, we denken dat weldra iemand een crowfunding zal lanceren om de wagen weer in goede staat te brengen. Probeer in ieder geval niet te doen zoals Angelo, want de takelwagen zal je voertuig wellicht binnen de kortste keren wegslepen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's