Buzz

Een Viper bijna vermorzeld door een RAM (video)

Er zijn autogekken die ook… compleet geschift zijn. Zoals deze Amerikaan die met een RAM over een zeldzame Viper ACR wilde springen. 

Geschreven door David Leclercq | 03/10/2021

Sociale media zetten sommige mensen aan tot de gekste dingen. Zoals het uitvoeren van domme weddenschappen die soms tot een ramp kunnen leiden. De Amerikaanse Youtuber StreetSpeed717 besloot zo om met zijn RAM TRX over een Viper ACR te springen.

De man is niet aan zijn proefstuk toe, want eerder dit jaar werd hij al aangeklaagd door de Pennsylvania Fish and Boat Commission toen hij met dezelfde RAM TRX over een rivier had gejumpt. Dit is duidelijk de ultieme 4×4 jumper. In goede en slechte tijden.

Advertentie

Drie voertuigen

Blijkbaar zijn niet alle sprongen van de Youtuber StreetSpeed717 in de media gekomen, omdat de man al aan zijn … derde voertuig toe is. Waarschijnlijk heeft hij dus al een aantal mislukkingen gekend die liefst vergeten worden. Gelukkig brengt deze internetster niet de auto’s van anderen in gevaar, omdat deze Viper ACR ook van hem is. Inderdaad met YouTube kan je veel geld verdienen. En blijkbaar ook met StreetSpeed717.

De Viper in de video is een ACR, dus een uiterst zeldzame speciale versie met de “Snakeskin” verf. Hij ontwikkelt 654 pk, maar StreetSpeed717 is van plan om er nog twee turbocompressoren op te plaatsen om het vermogen te verhogen tot meer dan 1500 pk.

In deze video bestaat de uitdaging erin voldoende snelheid te ontwikkelen om het voertuig op een heuvel vlak voor de Viper in de lucht te lanceren. Zoals te zien is, is de aanloop echter vrij kort en de hoek van de helling van de schans vrij beperkt. Het heeft dus niet veel gescheeld, maar uiteindelijk werd de Viper net niet geraakt. StreetSpeed717 ging hier wel bijna volledig in de vernieling: de RAM streelde letterlijk het dak van de sportwagen. Het was dus zeer close. Maar blijkbaar is er meer nodig om de krankzinnige StreetSpeed717 te stoppen.

Video : StreetSpeed717 / Youtube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook