De 5 betrouwbaarste oldtimers

Een oldtimer bezitten, is zeer fijn… behalve natuurlijk als die oude ros onbetrouwbaar is en om de haverklap problemen vertoont. Hoe je zoiets kan vermijden? Door het juiste model te kiezen… Voor zij die twijfelen, heeft de Amerikaanse site Medium onlangs een lijst met de 5 meest betrouware oldtimers opgesteld.

De 5 betrouwbaarste oldtimers

Er werd met bepaalde criteria rekening gehouden. Zo moeten de oldtimers op de lijst betaalbaar zijn, zowel qua aankoop als wat het onderhoud betreft, moeten ze gemakkelijk te repareren zijn én moeten ze in staat zijn een hoge kilometerstand te halen. We beginnen met de…

1. Toyota Land Cruiser 70

De Toyota Land Cruiser is een onverwoestbare 4×4. Je kan de 70-reeks zelfs vandaag nog nieuw kopen in bepaalde delen van de wereld.

5 fouten die oldtimerbezitters niet mogen maken

2. VW Golf I

Afgezien van GTI die recordhoogtes bereikt, blijft de Golf I relatief ondergewaardeerd en dus betaalbaar op de tweedehandsmarkt. De eenvoudige mechaniek en de algemene bouwkwaliteit maken de reputatie van de Duitse fabrikant op het gebied van kwaliteit waar, op voorwaarde dat zo’n Golfje goed onderhouden wordt.

3. Volvo 242

En eigenlijk zowat elke andere oude Volvo. Die vierwielers werden immers ontworpen om het harde Zweedse winterklimaat het hoofd te kunnen bieden en hebben slechts af en toe onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze altijd starten.

4. Mazda MX-5

Net als de huidige lichting had de eerste MX-5 het allemaal: immens leuk om mee te rijden, betaalbaar, betrouwbaar… Bovendien zijn er zoveel van gebouwd dat onderdelen vinden geen problemen vormt.

5. Mercedes Classe E (80’s)

De Mercedes E-Klasse, dé favoriete auto van Duitse taxichauffeurs, is de klassieke sedan bij uitstek. De modellen uit de jaren zeventig en tachtig (die nog niet officieel de naam E droegen) zijn daar het bewijs van en bieden ook vandaag de dag nog op verschillende plaatsen ter wereld dezelfde diensten aan als vroeger.