Oldtimers

Deze oude Bentley mag eender welke LEZ binnen

Deze Continental S2 Flying Spur met Mulliner-koetswerk werd geboren in 1961, maar pas onlangs door Lunaz omgebouwd naar een 100% elektrische auto. Dat mag wat kosten, blijkbaar.

Geschreven door Maxime Hérion | 07/03/2021

Lunaz specialiseert zich in de ombouw van Britse klassiekers en behandelt bijvoorbeeld ook Range Rovers van weleer. Deze Bentley Continental S2 Flying Spur Mulliner speelt in een nog hogere categorie, wat ook aan de prijs te merken valt (waarover hieronder meer). Weet dat elk exemplaar volledig wordt gerestaureerd en op bepaalde punten gemoderniseerd. Denk aan hedendaagse airconditioning, een infotainmentsysteem met Apple Car Play enzovoort.

Minstens 400.000

Continental Lunaz

De oorspronkelijke motor van de Bentley werd dus vervangen door een elektrische aandrijving. Deze levert 375 pk en is gekoppeld aan een 80 kWh-batterij, goed voor een beloofde autonomie van 400 km en meer. Lunaz beweert elk oud Bentley Continental-model om te kunnen bouwen, weliswaar in ruil voor stevige bedragen. De prijs van een kant-en-klaar exemplaar? Minstens 400.000 euro…

Op zoek naar een prachtige (goedkopere) oldtimer? Je vindt ‘m gegarandeerd op www.autoclassic.be

 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook