Concept Cars

Conceptversies van Volvo S40 en XC40 onthuld

Volvo heeft zopas twee conceptwagens getoond: de 40.1 en de 40.2. Beide modellen staan op het modulaire CMA-platform en zijn de voorbode van de nieuwe 40-modelrij. Het gaat om de de S40 berline en de XC40 cross-over.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 20 mei 2016 | Leestijd: 2 min

Nadat Volvo met succes haar topmodellen (S90, V90 en XC90) heeft vernieuwd op basis van het SPA-platform, besteedt de Zweedse constructeur vandaag aandacht aan de kleinere segmenten.

Volvo stelt twee studiemodellen voor. De eerste is de 40.1 en dat is een compacte SUV en er is ook de 40.2 die het profiel van een compacte berline heeft maar duidelijk iets hoger staat. Beide concepts delen hun vormtaal met het nieuwe 90-gamma. De typerende “hamer van Thor” was ook al in een eerdere teaser te zien.

Advertentie – lees hieronder verder

Naast klassieke verbrandingsmotoren, komt er ook een plug-in hybride versie. Deze T5 Twin Engine zal worden aangedreven door een driecilinder verbrandingsmotor en een elektromotor in combinatie met een zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling. Deze nieuwe Volvo’s komen vanaf 2017 op de markt. 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon