Crash

Bestuurder wil show verkopen en belandt met GT-R tegen boom

In Connecticut besloot de eigenaar van een Nissan GT-R die net aan een plezierrit met andere sportwagens ging beginnen om zijn ‘kunstjes’ aan het publiek te laten zien. Dat liep helemaal verkeerd af, zoals je in deze video kan zien.

Geschreven door Maxime Hérion | 17/04/2022

Soms hou je je maar beter in, ook aan het stuur van een zeer goed sturende Japanse supercar met vierwielaandrijving. Dat is een notendop de moraal van dit verhaal van 10 april jongstleden, met de Central Connecticut State University C3 Car Show als toneel. Op deze een bijeenkomst gewijd aan liefhebbers van sportwagens had de eigenaar van een getunede Nissan GT-R net de prijs ‘Best of show‘ gekregen.

Il veut épater la galerie et finit dans un arbre !

Advertentie

De wagen werd in de eerste plaats bekroond omwille van zijn monsterachtige uiterlijk. De GT-R was namelijk uitgerust met een agressieve bodykit van Varis, meer bepaald een ‘Kamizake-R Ver. 2 Super Sonic‘ die meer dan 20.000 dollar of omgerekend een kleine 19.000 euro zou hebben gekost.

Il veut épater la galerie et finit dans un arbre !

De controle kwijt

In een vlaag van vreugde wilde de chauffeur uitpakken in het bijzijn van toeschouwers die zich bij de uitgang van het evenement hadden verzameld.

Op videobeelden die ter plaatse werden gemaakt (zie onder) is te zien hoe de Nissan hard optrekt terwijl hij linksaf slaat. Daarop begon de bolide te zwenken, wat zijn chauffeur probeerde te counteren door tegen te sturen. Jammer maar helaas stond zijn beheersing niet op punt en vloog de auto naar rechts, van de baan af en pardoes tegen een boom.

Serieus gehavend

De pechvogel kwam er met de schrik vanaf – zijn veiligheidsgordel en airbags hebben wellicht zijn leven gered – maar zijn ‘patserbak’ is nu rijp voor de schroothoop. Verwacht wordt dat een aantal (dure) onderdelen van de GT-R doorverkocht zullen worden om hem toch deels een tweede leven te schenken (en om de geleden financiële schade te beperken). Al blijft het allerbelangrijkste natuurlijk dat de Nissan geen voetgangers van de weg heeft gemaaid.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook