Crash

Jonge miljonair rijdt Lamborghini van 500.000 euro in de prak

Een zeer welgestelde, 29-jarige Nederlander is vorig weekend met zijn Lamborghini Aventador S, waarvoor hij volgens De Stentor een half miljoen euro voor heeft neergeteld, zwaar gecrasht op weg naar een autoshow in Assen waar de wagen een publiekstrekker had moeten zijn. Sommige mensen beschouwen de jongeman als een crimineel vanwege onverantwoord rijgedrag.

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/03/2022

Rick van Stippent, volgens Nederlandse media een ‘selfmade-miljonair’ en oprichter en eigenaar van Stipt Polish Point, heeft geen al te best weekend meegemaakt. Hij reed zijn ongelofelijk dure Lamborghini helemaal in frut.

Nadat van Stippent naar eigen zeggen over een ‘bobbel’ op een Nederlandse snelweg reed, meer bepaald op de A28 bij Zwolle, verloor hij de controle over het stuur van zijn peperdure Lamborghini Aventador S, een woeste coupé voorzien van een atmosferische, 740 pk sterke 6,5 liter V12-motor die een 0-100 km/u-sprinttijd van amper 2,9 seconden en een topsnelheid van 350 km/u belooft.

Advertentie

Lamborghini Aventador crash Holland

De Italiaanse supersportwagen begon hevig te tollen en crashte enkele honderden meters verder meerdere malen tegen een vangrail. Resultaat: zware schade aan zowel de voor- als de achterzijde van de Lamborghini, die “helemaal kapot” is.

Als wonder boven wonder waren er geen gewonden. Zowel van Stippent als zijn passagier kwamen er zonder kleerscheuren vanaf en er werd geen ander voertuig geraakt.

Reed hij te snel?

Lamborghini Aventador crash Holland Zwolle

Dat moet het onderzoek uitwijzen. De bekende bestuurder lichtte echter zelf al een tipje van de sluier door te zeggen door te zeggen dat het geen auto is om maximaal 100 km/u mee te rijden (sinds enkele jaren de snelheidsbeperking die overdag in Nederland geldt, nvdr).

“Ik ben all-risk verzekerd, dus dat komt wel goed”, verklaarde RvS na het ongeval aan het Algemeen Dagblad. Hij werd prompt uitgenodigd door RTL om op te draven in de televisieshow Jinek, waar hij het volgende zei: “Ik word beschuldigd als een crimineel. Had ik in een VW Polo gereden, dan had ik het ongeluk niet overleefd maar dan had er ook geen haan naar gekraaid.”

Op de vraag of hij snel weer een nieuwe Lamborghini zou kopen, antwoordde hij evenwel negatief: “Voorlopig even niets”.

Screenshots + video: Meternieuws.nl / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook