Crash

Tragisch ongeval op de Nürburgring

Afgelopen maandag vond er een tragisch ongeval plaats op de beruchte Nürburgring in Duitsland. Daarbij vielen zeven gewonden en één dode.

Geschreven door Joris Bosseloo | 08/10/2021

Het ongeval gebeurde tijdens een trackday voor amateurpiloten. Mensen mogen dan voor de prijs van 25 euro met hun eigen auto op de Nordschleife rijden. Dat loopt regelmatig fout af, al blijft het meestal bij blikschade.

Crash met een MX-5

Het dodelijke slachtoffer van maandag was een 34-jarige man, die met zijn Mazda MX-5 tegen een een takelwagen knalde. Die laatste was bezig met een Porsche 911 GT3, die vloeistoffen lekte op het circuit.

Advertentie

Vervolgens moesten nog negen andere auto’s fors uitwijken om een botsing te voorkomen. Verschillende mensen verloren de controle over hun stuur, wat nog eens zeven gewonden opleverde. Twee van hen zijn er ernstig aan toe.

“Onherkenbaar”

MX-5

Bestuurders van andere voertuigen probeerden de hulpdiensten te helpen, maar voor de Mazda-bestuurder kwam alle hulp te laat. Aan het magazine Road & Track verklaarde een ooggetuige dat de MX-5 volledig onder het sleepvoertuig gekneld zat en niet meer te herkennen was.

Niet de eerste keer

De Nürburgring wordt de ‘Groene Hel‘ genoemd en die naam werd niet toevallig gekozen. Enerzijds omdat het een bijzonder gevaarlijk circuit is vanwege de verraderlijke bochten, anderzijds omdat het middenin de bossen ligt.

De plaats van het ongeval (Ex-Mühle) is de bocht dat zich net voor het stuk bevindt waar Niki Lauda in 1976 met zijn Formule 1 zwaar crashte en de Oostenrijker zodanig verbrandde dat hij voor de rest van zijn leven verminkt geraakte.

Artikelfoto: Oskar de Jonge / Unsplash

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook