Dream Cars

Bouwt Ford een Ferrari-killer ? Nieuwe GT is 600 pk sterk

Ford gaf net aan dat ze op het salon van Detroit de derde generatie van de GT zullen tonen. De constructeur heeft zopas de eerste officiële foto’s van de sportieve bolide vrijgegeven. Zoals te verwachten was, brengt deze versie hulde aan zijn twee illustere voorgangers : de GT40 uit de jaren ’69 en de GT uit 2004.

| Gepubliceerd op 15 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Qua look blijft hij trouw aan datgene wat we de voorbije decennia te zien kregen, maar de nieuweling pakt uit met een nog sportiever design en vooral een veel extremer lijnenspel. Het is duidelijk dat er bijzonder veel aandacht werd gehecht aan de aerodynamica. Dat merk je op de beelden want we zien waanzinnig grote luchtinlaten en een actieve spoiler. Niemand blijft tenslotte onverschillig bij de uitlaten die er uitzien als de reactors van een straaljager.

Het interieur oogt veeleer sober. We zien er een stuur dat lijkt op dat van een F1 en een volledig digitale instrumentenpaneel. Daarom kan je ook kiezen tussen de verschillende rijprogramma’s.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap achteraan lepelt Ford een 3.5 liter grote V6 biturbo met dubbele inspuiting. Deze motor levert meer dan 600 pk en krijgt een transmissie met zeven versnellingen en een dubbele koppeling. Op technisch vlak is het vooral belangrijk dat de nieuwe versie minder zal wegen door gebruik te maken van carbon en aluminium. Om dit vermogen de baas te kunnen, komt de GT 40 met een ophanging met horizontaal gemonteerde veren, carbon-ceramische remmen en 20 duim grote Michelin Super Sport Cup 2 banden.

Vindt u deze Gord GT40 even geslaagd als zijn voorgangers ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon