Dream Cars

Bugatti Chiron : 1.500 pk onder de motorkap

In de loop van 2016 zullen we op een of ander auto-evenement logischerwijze de opvolger van de Bugatti Veyron onder ogen moeten krijgen. Vandaag weten we al dat die als « Bugatti Chiron » door het leven zal gaan. We weten ook al een beetje meer want de journalisten van Car Magazine gingen al enkele keren langs op het kasteel Saint Jean de Molsheim, de hoofdzetel van Bugatti.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 1 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Tijdens hun reportage kregen ze te horen dat de carbonvezel structuur van de Veyron behouden zou blijven. De Chiron bestaat voor 92 % uit nieuwe of aangepaste onderdelen. Nog volgens Car Magazine zal het design van de Chiron een zachte evolutie zijn van dat van de Veyron. Het interieur zal andermaal een luxecocon worden die met niets vergelijkbaar is.

Achter de rug van de inzittenden van de Chiron zal Bugatti andermaal een acht liter grote W16-motor monteren. De motor wordt voorzien van een rechtstreekse brandstofinspuiting en beschikt over vier turbo’s. We zien twee klassieke turboladers met een hogere laaddruk en er komen ook twee elektrisch aangedreven exemplaren. De motor wordt aan een automaat met dubbele koppeling gelinkt. De W16-motor zal goed zijn voor 1.500 pk (en 1.500 Nm) die via vierwielaandrijving op het asfalt wordt gezet.

Advertentie – lees hieronder verder

De prestaties zijn hallucinant ! Volgens Car Magazine moet deze Chiron in amper 2 seconden van 0 tot 100 km/u spurten en de topsnelheid zou boven de 460 km/u liggen … Ook de prijs van deze ultieme sportieveling zal exorbitant zijn. We zijn ook verheugd te vernemen dat deze toekomstige sportieveling genoegen zal nemen met 20 liter benzine per 100 km.

Vindt u deze Bugatti Chiron ook waanzinnig ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon