Dream Cars

Vantage GT12 : de Aston Martin die de 911 GT3 RS wil kloppen

Prestigieuze merken bouwen steeds vaker erg beperkte series, ook Aston Martin doet mee aan deze trend. In maart toonde de constructeur op het salon van Genève de Vantage GT12. Dat is de meest radicale versie van de V12 S waarvan slechts 100 exemplaren worden gebouwd.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 15 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Vandaag zijn alle 100 stuks verkocht. Het ziet er dan ook naar uit dat de gelukkigen die de bestelbon hebben getekend, uitkijken naar de dag dat ze met hun bolide zullen kunnen rijden. Het spreekt dat deze versie niets meer te maken heeft met de V12 Vantage S !

Deze Aston Martin krijgt een erg spectaculaire bodykit. Vooraan komen er andere bumpers in carbonvezel en we zien ook aangepaste zijschorten. De vleugels werden breder en op de snuit zien we een splitter. Achteraan zit een diffuser in combinatie met een heuse achterspoiler. Deze sportieve bolide staat op 19 duim grote gesmede aluminium velgen die voorzien werden van Michelin Pilot Super Sport banden.

Advertentie – lees hieronder verder

Technisch gezien beschikt deze Vantage GT12 over een circuitonderstel en een adaptieve en vooral instelbare demping. Er komt ook een titanium uitlaatlijn, een spruitstuk van magnesium en een aandrijfas van carbonvezel. Met die aanpassingen wordt de wagen 100 kg lichter, vergeleken met de V12 Vantage S.

Onder de motorkap zit een 6.0 V12-motor (591 pk en 625 Nm) die aan een automatische zeventrapsversnellingsbak wordt gekoppeld. Deze versie spurt in amper 3,7 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 297 km/u.

Gelooft u dat deze Aston Martin indrukwekkender is dan een Porsche 911 GT3 RS ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon